Blue Wall lade dörrarna på Doorways bord

Dörrarna i ett byggprojekt kräver ofta insatser från ett flertal underleverantörer. Hur påverkas platschefens vardag när man i stället använder ett helhetskoncept med en enda kontakt? – Min resa blev mycket behagligare, säger Magnus Augustsson på Blue Wall Construction.

Fin bildFin bild

När det var inflyttning i bostadsrätterna på Östra Storgatan 130 i Jönköping, kunde ägarna njuta av närheten till Vätternstranden, samt lägenheternas höga standard och exklusiva materialval. Fastigheten har uppförts av Blue Wall Construction med Magnus Augustsson som platschef. Han har varit många i år branschen och vet vad som krävs för att sy ihop dörrlösningar i liknande projekt.
– Normalt sett måste du samordna 4-5 olika underleverantörer innan dörrarna är monterade och klara med lås och allt. Alla våra leverantörer är väldigt duktiga på sina respektive områden, men när det blir ett hack någonstans i kedjan får du lägga mycket tid och energi på att synka om allting.

Fin bildFin bildFin bildFin bild

En kontakt för allt

I det här projektet bestämde sig Blue Wall Construction för att beställa en helhetslösning med en kontaktyta – Doorway.
– För mig som platschef kändes det som en väldigt positiv lösning att köpa in ett komplett koncept där jag har en enda kontaktperson genom hela projektet, säger Magnus Augustsson.
I fastigheten har Doorway ansvarat för beställning och leveranser av samtliga produkter. Helhetskonceptet innebär också att man tog fullt ansvar för alla övriga delar som exempelvis samordning och låslösningar.
–Allt som ska lösas har legat på Doorways bord och det gjorde att min resa blev mycket behagligare, säger Magnus Augustsson.

Ingen gräns

Projektet bestod bland annat av utvändiga och invändiga ståldörrar, aluminiumdörrar, massivdörrar och bostadsinnersdörrar.
– Det är ett omfattande arbete att få ihop samtliga dörrar från start till mål och ofta hamnar du i ganska svåra gränsdragningar mellan olika aktörer. Nu hade jag en person hos Doorway som hanterade alla frågor och det gäller ju dessutom alla garantier. Jag tror definitivt att vi kommer att anlita Doorway i fler projekt, säger Magnus Augustsson.

Fin bildFin bild

Mer information

Verkar detta intressant? Prata med en av våra experter:

Inköpsansvarig

Marcus Göthberg

010-182 03 02

Maila